Samarbete

Stygn från kust till kust - Sting fra kyst til kyst

 

Ett samarbetsprojekt mellan FIMBRIA och STING.

 

Sedan senhösten 2012 har Fimbria haft kontakt med Lill-Heidi M Olsen, husflidskonsulent i Nordland, Norge, för att bygga upp ett samarbetsprojekt. Det har resulterat i att Lill startat upp broderigruppen STING och i oktober 2014 hade vi vår första träff i Arjeplog. Vi hade gemensamma workshops, lärde känna varandra och satte upp ramar för hur vi ska gå vidare med projektet.

Om några månader ska vi träffas igen i Bodö och inför det jobbar vi med det gemensamma temat Var finns stygnen?

 

Här några bilder från workshopen i Arjeplog.


Glada broderitjejer på den första träffen i Arjeplog 2014.STINGs hemsida: http://stingfribroderi.wix.com/homeThe 2nd Scandinavian Embroidery Symposium STING & FIMBRIA

 

Sting och Fimbria träffades i Bodö 29-31 maj 2015 för att titta på och samtala om experiment och utforskande av broderiet under temat Var finns stygnen/Hvor finnes stingene. I strålande vårväder hade vi vernissage på hamnpiren Molokroken och sedan en workshop i Button Masala.


Vi beslutade att fortsätta samarbetet med sikte på en gemensam utställning 2017. Temat är Töja på gränsen/Töye på grensen och vi ska på något sätt förhålla oss till materialet ull. Nästa träff blir i Umeå våren 2016. För att hålla kontakt under mellantiden ska Fimbria dra igång ett nytt hälsningsbroderi.

 The 3rd Scandinavian Embroidery Symposium STING & FIMBRIA


Sting och Fimbria träffades i Umeå 27-29 maj 2016  för att prata om ideer och tankar inför utställningen sommaren 2017 som blir  på Västerbottens Museum i Umeå.


STING och FIMBRIAS träff i Umeå inför vernissagen på Västerbottens Museum 6 juni 2017

Foto: Jan Hofverberg.


Medlemmar från Fimbria och Sting broderar.

Se film på Youtube klicka här


Foto: Jan Hofverberg, maj 2017.